SANICO BREIDT INSPECTIECAPACITEIT TABLETTEN UIT MET 4 METAALDETECTOREN VAN LOCK

Lock Inspection installeerde vier INSIGHT PH metaaldetectoren bij Sanico NV

Sanico breidt inspectiecapaciteit tabletten uit met 4 metaaldetectoren van Lock

Geneesmiddelenproducent Sanico NV heeft de inspectiecapaciteit voor tabletten in zijn faciliteit in het Belgische Turnhout verhoogd tot 100%, dankzij de installatie van vier INSIGHT PH metaaldetectoren van Lock Inspection Systems. De investering past in het streven van het bedrijf naar een voortdurende verhoging  van de kwaliteitsnormen voor zijn internationale klantenkring.

“Dankzij de installatie van vier nieuwe metaaldetectoren binnen onze tablettenlijn, kunnen we nu voor onze complete tablettenproductie een betrouwbare detectie van verontreinigingen garanderen. Een ontwikkeling die past in ons streven naar een voortdurende verhoging van de kwaliteit die wij onze klanten bieden."

“De INSIGHT PH-detector van Lock maakte op ons een sterke indruk. We waren met name enthousiast over de gebruiksvriendelijke bediening en het gestroomlijnde GMP-ontwerp. Hierdoor kan de detector heel eenvoudig voor schoonmaakdoeleinden worden gedemonteerd,” aldus Wim Roelants, productiemanager bij Sanico.

De vier INSIGHT PH-detectoren zijn in-line-installaties die in de compressiefase metaalverontreinigingen opsporen. Zodra de tabletten de pers verlaten, passeren ze door de detectoren. Hierna worden de tabletten opgevangen in bakken. Deze worden vervolgens  doorgestuurd naar de verpakkingsafdeling voor verpakking in blisters. De afmetingen van de tabletten lopen in diameter uiteen van 3 tot 25mm en de totale uitvoer ligt tussen de 30.000 en 300.000 tabletten per uur.

“De detectoren worden 24 uur per dag, vijf dagen per week ingezet in een gecontroleerde en bewaakte “clean-zone” productieomgeving, conform de normen van de “European Farmacopeia”. Ontwerp, doelmatigheid en prestatieniveau van elke metaaldetector zijn dus van cruciaal belang.   Na een twee weken durende proef met één van de detectoren had Sanico er vertrouwen in dat onze INSIGHT PH-detectoren zouden voldoen aan de strikte productie-eisen van het bedrijf," vertelt Guido Duquesnoy, marketing manager bij Lock Inspection Systems.

De stand-alone INSIGHT PH-metaaldetector is speciaal ontworpen om te kunnen voldoen aan de steeds strengere eisen van de farmaceutische industrie, en combineert core-technologieën met een scala aan innovatieve functies, die fabrikanten van tabletten en capsules tastbare voordelen opleveren. De detector is zeer goed bestand tegen trillingen. De geïntegreerde digitale zoekkop en OPTIX detectormanagement-software garanderen de detectie en verwijdering van minuscule metaaldeeltjes, met behoud van een hoge productiviteit en een binnen de markt toonaangevende gevoeligheid voor alle metalen.