MACROPAK 2012

Macropak 2012 Logo

LOCK TOONT COMPLETE ‘INSIGHT’ SERIE METAALDETECTOREN OP DE MACROPAK

Tijdens de MACROPAK, 2 tot en met 5 oktober 2012, toont Lock Inspection Systems dit jaar haar complete reeks metaaldetectoren speciaal voor de verpakkingsbranche.

Na de succesvolle introductie van de INSIGHT HD metaaldetector, voor integratie met transportsystemen en automatische uitwerpmechanismen, de super compacte INSIGHT VF & C5 metaaldetectoren voor inspectie van producten in de vrije-val, de INSIGHT PL Pipeline metaaldetector voor pasta’s en vloeistoffen en de INSIGHT PH farmaceutische metaaldetector voor de inspectie van tabletten en capsules, introduceert Lock nu de laatste 2 aanvullingen op het assortiment om de INSIGHT serie metaaldetectoren compleet te maken.

De eerste logische aanvulling op de INSIGHT serie is ontworpen om aan de groeiende vraag uit de markt te voldoen. Lock introduceert de INSIGHT BOTTLECHEK metaaldetector die speciaal is ontworpen voor de inspectie van producten verpakt in flessen of potten aan het einde van de verpakkingslijn. Locks nieuwe BottleChek-systeem wordt geleverd met een single of multi frequency metaaldetectorkop die kan worden uitgevoerd met een op de wens van de klant afgestemde, productspecifieke detectie-opening. Aangezien flessen en potten vaak hoger zijn dan breed wordt de detector “End-mounted”, d.w.z. op de achterkant gemonteerd, zodat er efficiënter gebruik kan worden gemaakt van de vrije doorlaat van de metaaldetector. De speciaal ontworpen transportband wordt eenvoudig geïntegreerd in een transportlijn waar zelfs de kleinste flesjes zij aan zij kunnen worden getransporteerd met 100% accuratesse. Ingeval er verontreiniging met metaaldeeltjes wordt gedetecteerd, wordt het uitwerpsysteem gebruikt. Hierbij treedt geen flesschade of productverlies op.

Macropak Banner

Verder toont Lock de nieuwe INSIGHT PH VF “PHARMACEUTICAL VERTICAL FALL” metaaldetector. Deze vrije-val detector stelt farmaceutische fabrikanten in staat om product in poeder- of korrelvorm met een capaciteit van tot 3250 kg/uur te controleren op verontreinigingen voordat ze naar de tabletteermachine gaan. Dit nieuwe metaaldetectiesysteem ontkent niet de behoefte aan productinspectie aan het einde van de lijn, dat een Critical Control Point (CCP) (kritiek controlepunt) blijft voor farmaceutische fabrikanten, maar stelt klanten wel in staat een slankere, efficiëntere en rendabeler bedrijfsvoering te ontwikkelen door productafval en 'downtime' die zich eerder in het productieproces voordoet, te reduceren. Niet alleen is de inspectie van materiaal voorafgaand aan het tabletteren/verpakken steeds belangrijker om productintegriteit te handhaven, het biedt tevens bescherming aan dure machine-onderdelen, zoals een tablettenpers, tegen vreemde objecten die in de ingrediënten verstopt zitten. De INSIGHT PH VF-machine biedt dezelfde toonaangevende gevoeligheid binnen haar klasse als haar zustermachine die gebruikt wordt voor de inspectie van tabletten en capsules; verontreinigd materiaal wordt automatisch verwijderd door middel van een volledig geïntegreerd "Sealed Valve" – (voor API’s) of "Cowbell" uitwerpmechanisme.

De metaaldetectiesystemen van Lock sluiten naadloos aan op de steeds veranderende richtlijnen van BRC & IFS kwaliteitssystemen. Met zijn complete fail-safe pakket is de INSIGHT volledig uitgerust om te voldoen aan de eisen van vooraanstaande retailers, zoals Marks & Spencer of Tesco. De INSIGHT metaaldetectoren visualiseren het metaaldetectieproces. Naast de gebruikelijke gevoeligheidsparameters en fasehoek geeft de interface van de INSIGHT een vectordiagram weer wat als een venster tot het metaaldetectieproces kan worden gezien. DDS (Direct Digital Signal) is een grafisch display dat duidelijk “het producteffect” weergeeft. Ook kan men de unieke signalen van de diverse ferro, non-ferro en RVS (304 of 316) metalen onderscheiden. Voor kwaliteitsmanagers zijn er op 4 beveiligingsniveaus batchgegevens gegevens beschikbaar t.b.v. volledige traceerbaarheid van het product. Deze gegevens kunnen worden gedownload of zijn beschikbaar via diverse netwerkopties. Engineers zullen verheugd zijn met de uitgebreide communicatie-opties die beschikbaar zijn, zoals USB, SCADA & (Wireless) Ethernet.

Verder kunt u tijdens de Macropak beurs kennis maken met onze OPTIX detectiemanagement software. Diagnostische, instel- en opvraagroutines worden uitgevoerd door de interne processor en kunnen direct via OPTIX worden gerapporteerd of gedownload naar een PC of standaard USB-stick. Tevens kan er kennis worden gemaakt met Lock’s unieke Datachek software systeem. Hiermee wordt een centraal managementsysteem gecreëerd dat kan worden gebruikt door kwaliteitspersoneel voor de afstemming op HACCP, BRC & IFS procedures.

De metaaldetectiesystemen van Lock zullen te zien zijn op standnummer E087 in Hal 7. Meer informatie kunt u vinden op www.lockinspection.com/nl.

Afbeelding 1

Afbeelding 2