NIEUWE METAALDETECTOR STELT INTEGRITEIT VAN API'S ZEKER

Insight PH VF "Pharmaceutical Vertical Fall" Metaaldetector

Nieuw Lock Inspection in-process metaaldetectiesysteem voor de farmaceutische industrie stelt integriteit van API's zeker!

Lock Inspection heeft een nieuw INSIGHT PH VF 'Pharmaceutical Vertical Fall' metaaldetectiesysteem gelanceerd om farmaceutische fabrikanten in staat te stellen productintegriteit te realiseren tijdens het productieproces.

Dit nieuwe in-process systeem ontkent niet de behoefte aan productinspectie aan het einde van de lijn, dat een Critical Control Point (CCP) (kritiek controlepunt) blijft voor farmaceutische fabrikanten, maar stelt klanten wel in staat een slankere, efficiëntere en rendabeler bedrijfsvoering te ontwikkelen door productafval en 'downtime' die zich eerder in het productieproces voordoet, te reduceren.

De evolutie van het nieuwe INSIGHT PH VF "Pharmaceutical Vertical Fall"-systeem, dat grondstoffen in poeder- of korrelvorm met een capaciteit van tot 3250 kg/uur controleert op verontreinigingen voordat ze naar de tabletteermachine gaan, voorziet een nieuwe markttrend die volgens Lock een enorme vlucht zal nemen. Het laten afhandelen van de productie van API's (actieve farmaceutische ingrediënten) en het afgewerkte tablet door onafhankelijke productielocaties, is een steeds populairder bedrijfsmodel en is het gevolg van slankere productiestrategieën en de wens om winstgevendheid te verhogen. Doordat het product tijdens het gehele proces door zoveel verschillende partijen wordt behandeld, stijgt echter de kans op productverontreiniging. Locks in-process INSIGHT PH VF "Pharmaceutical Vertical Fall"-systeem, dat gebruikt kan worden voor de controle van de API's bij het verlaten van de ene locatie alsook wanneer ze de volgende fase van het proces in gaan bij de tabletteerlocatie, is specifiek ontwikkeld om het groeiende aantal fabrikanten dat gebruikmaakt van dit gefragmenteerde toeleveringsketen-model, de zekerheid van productintegriteit te bieden.

Niet alleen is de inspectie van materiaal voorafgaand aan het tabletteren/verpakken steeds belangrijker om productintegriteit te handhaven, het biedt tevens bescherming aan dure machine-onderdelen, zoals een tablettenpers, tegen vreemde objecten die in de ingrediënten verstopt zitten. De INSIGHT PH VF "Pharmaceutical Vertical Fall"-machine biedt dezelfde toonaangevende gevoeligheid binnen haar klasse als haar zustermachine die gebruikt wordt voor de inspectie van tabletten en capsules; verontreinigd materiaal wordt automatisch verwijderd door middel van een volledig geïntegreerd "Sealed Valve"- of "Cowbell" uitwerpmechanisme, en Locks innovatieve OPTIX detector-managementsoftware en DDS (Direct Digital Signal) maken vectorbeelddiagrammen die fabrikanten helpen om snelle geautomatiseerde product-setups en een hoge graad van traceerbaarheid te bereiken.