INSIGHT GENOMINEERD VOOR AWARD

Food Processing Awards 2012

Lock’s INSIGHT Metaaldetector genomineerd voor Top Food Industry Award

Het prijzenseizoen is goed op gang gekomen! Lock Inspection Systems is er trots op dat het bedrijf is genomineerd voor een Food Processing Award 2012, een hoge onderscheiding in de levensmiddelenbranche, die voor ons te vergelijken is met de Oscars!

Lock, wereldwijd toonaangevend leverancier van metaaldetectieapparatuur, is voor zijn INSIGHT-reeks van metaaldetectoren genomineerd voor de Food Processing’s Awards 2012 in de categorie "Product van het Jaar".

De INSIGHT-reeks biedt een ongeëvenaarde gevoeligheid op magnetische en niet-magnetische metalen en zorgt voor preventieve detectie en verwijdering van metalen fragmenten tijdens het productieproces om downtime en schade aan apparatuur te voorkomen. Bij de INSIGHT-reeks worden metaalverontreinigingen gedetecteerd en verwijderd en met de geavanceerde OPTIX-software en de communicatie-opties kunnen uitgebreide realtime product-, batch- en performancegegevens worden geselecteerd en gedownload. Hierdoor kunnen fabrikanten alles traceren en dit tonen aan retailers.

Voedselproducent CSM, wereldwijd de grootste leverancier van bakkerijproducten, installeerde in Manchester een Lock INSIGHT metaaldetector op alle drie productielijnen waarbij broodverbeteraars in verschillende verpakkingsformaten worden verpakt. Het geavanceerde INSIGHT-systeem dat door CSM wordt gebruikt om verschillende soorten metalen te detecteren in het verpakte product dat wordt verkocht aan bakkerijen in winkels, maakte korte metten met de beperkingen van de bestaande metaaldetectieapparatuur, zodat de voedselproducent een superieure en onberispelijke productkwaliteit kan garanderen.

David Strydom, redacteur bij Food Processing Magazine, dat de prijzen uitreikt, gaf het volgende commentaar: “De INSIGHT-reeks van Lock Inspection Systems is om één reden in het bijzonder genomineerd als kanshebber voor Product van het Jaar – met INSIGHT kunnen voedselproducten retailers laten zien dat zij precies kunnen nagaan waar iets vandaan komt. Tegenwoordig draait het om traceerbaarheid; het is een vereiste voor elk product dat niet aan een bepaalde standaard voldoet en retailers hechten daar dan ook veel waarde aan. Lock onderkent dat belang en heeft in dat kader een waardevol product geproduceerd.”

Simon Taylor, Marketing & Sales Manager van Lock Inspection Systems, liet weten: “We zijn heel erg blij met deze nominatie. Dit geeft ons niet alleen een platform om stil te staan bij het succes van onze INSIGHT-reeks van metaaldetectoren, maar geeft ons ook een reden om de voordelen onder een groter publiek onder de aandacht te brengen.

Onze huidige klanten hebben met eigen ogen gezien dat met het INSIGHT-assortiment de efficiency van hun verpakkingslijnen wordt vergroot – zij kunnen het traject volgen en tegelijkertijd ook instaan voor de kwaliteit van het product, wat nodig is om het vertrouwen van de retailer te behouden.”

De Food Processing Awards bestaan nu 28 jaar en dit jaar gaat de aandacht speciaal uit naar die bedrijven die een pioniersrol vervullen in de levensmiddelenindustrie. De winnaars zullen op 12 juni 2012 bekend worden gemaakt tijdens de prijzenceremonie in het Hinckley Island Hotel in Leicestershire.

Klik op de volgende link en stem op Lock http://www.fponthenet.net/awards_vote.aspx Bedankt voor uw ondersteuning!