LOCK HAALT UNITED BISCUITS ORDER BINNEN

Lock "Throat" Metaaldetectoren

LOCK HAALT UNITED BISCUITS ORDER BINNEN MET EFFICIENCYVERHOGENDE RETROFITS

Lock Inspection Systems, wereldwijd leverancier van metaaldetectoren, werkt samen met United Biscuits om de verwerkingsefficiency van diens multiverpakkingslijnen voor chips te helpen verbeteren en productverspilling fors te reduceren dankzij de retrofitting van vier snacklijnen met 62 `Throat´ metaaldetectoren.

De verpakkingslijnen waren oorspronkelijk uitgerust met conventionele end-of-line metaaldetectoren, waarmee gesealde multiverpakkingen van chips, elk bestaand uit maximaal negen losse zakken van het snackproduct, aan het einde van het verpakkingsproces werden geïnspecteerd. Het grootste nadeel daarvan was echter de kans op verspilling bij het inspecteren van gesealde multiverpakkingen. Daarbij werd namelijk, wanneer een vreemd stuk metaal werd gedetecteerd in één individuele zak, de hele multiverpakking afgewezen.

Om daar verandering in te brengen werden negen chipsverpakkingslijnen voorzien van Locks MET30+ UNIVERSAL ´throat´ metaaldetectoren. Deze werden geplaatst binnen de smalle ruimte tussen de uitgang van het multihead weegsysteem en de ingang naar de verticale vorm-, vul- en sluitmachine, zodat de chips werden geïnspecteerd tijdens de vrije val vóórdat ze de zak in gaan. Zonder de beperking van de verpakkingen met metaallaagje werken de ‘throat’ metaaldetectoren op optimaal niveau en leiden ze tot minder productverspilling.

In eerste instantie resulteerde Locks succesvolle offerte, tijdens United Biscuits primaire centrale E-Sourcing event om het inkoopproces van het bedrijf te stroomlijnen, in een aanvankelijke order van 18 ‘throat’ metaaldetectoren voor installatie binnen negen lijnen in UB’s fabriek in Billingham. Vervolgens werden nog eens 44 ‘throat’ metaaldetectoren in dezelfde fabriek geïnstalleerd, waarmee Lock UB’s aangewezen en preferred supplier van ‘throat’ metaaldetectoren werd.

Simon Taylor, van Lock Inspection Systems: “Na onze initiële offerte leverden we United Biscuits een machine voor een proeftijd van een maand, om te bewijzen dat onze apparatuur de doelstellingen van de fabrikant ten aanzien van verspillingsreductie en efficiency zou waarmaken. Bij het uitvoeren van een retrofit is het essentieel om lijnonderbreking tot een minimum beperkt te houden. Met de installatie van onze compacte ‘throat’ metaaldetectoren, die minder dan 274mm installatieruimte nodig hebben en geplaatst kunnen worden zonder de bestaande lijn aan te hoeven passen, is dit geen enkel probleem.”

Paul Simcox, project engineer bij United Biscuits: “De MET30+ UNIVERSAL‘throat’ metaaldetectoren van Lock hebben onze verwachtingen voor verspillingsreductie en optimalisatie van de verpakkingsefficiency van de lijnen overtroffen.”

Voor meer informatie, ga hier naar het orginele artikel op PackagingEurope.com.